BuiltWithNOF
Zonnen vliegdek (1)

 

Zonnen vliegdek

Op deze pagina foto’s van het ‘kleurenschema bijwerken’ aan boord van Hr.Ms. Karel Doorman. Het zonnen op het vliegdek, meestal mogelijk in de weekenden op zee. Uiteraard in zonovergoten delen van de wereld (Europa). Bij het zonnen op de dekken was er de navolgende indeling naar rang. Tot de achterlift en beide bordessen achter voor officieren, tot de voorlift en beide bordessen voor voor de onderofficieren en tussen de liftputten korporaals en manschappen.

(foto 0092) Een klein groepje werkt aan het kleurenschema op het voordek van het vliedek.
Foto ontvangen van W.D. Baas.

(foto 0325) Ook dit zal waarschijnlijk een zondag op zee zijn geweest. In ieder geval geen vliegrol en de bemanning kan gaan werken aan het kleurenschema.
Foto ontvangen van Nico Schaafstra.

(foto 0608) Zonnebaden op het vliegdek in de omgeving van de Canarische eilanden tijdens de winter van 1962-1963. In Nederland op dat moment iets kouder, zie foto onder.
Foto webmaster.

(foto 0609) Nederland tijdens de zeer koude winter 1962-1963. Terwijl wij ons tegoed deden aan de weldadige zonnestralen nabij de Canarische Eilanden, moest er in Nederland assistentie worden verleend aan de pont tussen Middelharnis en Hellevoetsluis om door het ijs te kunnen varen. (zie ook een foto onder de rubriek ‘vliegdek en eiland’ ivm deze winter)
Foto webmaster.

(foto 1859) Buiten de bekende ‘tampatjes’ waren er ook met luxe luchtbedden.
Foto ontvangen van Arie Dekker.

(foto 1860) Net ‘Zandvoort’, alleen kun je niet zomaar de zee inlopen.
Foto ontvangen van Arie Dekker.

(foto 2075) Tussen de zonnestralen door even poseren met op de achtergrond het Canarische eiland Tenerife met duidelijk zichtbaar de sneeuw op ‘Pico del Teide’.
Foto ontvangen van Piet Admiraal.

(foto 2402) Enkele hofmeesters werken aan het kleurenschema.
Foto ontvangen van Flip Burggraaf.

(foto 2637) Juni 1967 zonnen in de baai nabij Edinburgh, op de voorgrond rechts Arie Blans en meer machinisten.
Foto ontvangen van Henk van het Goor.

(foto 2638) ‘Klein Zandvoort’ aan boord van de Doorman op 28 juni 1965.
Foto ontvangen van Henk van het Goor.

(foto 2649) Achteraan Henk van het Goor en twee collega machinisten van de remkabelploeg zonnend op het vliegdek.
Foto ontvangen van Henk van het Goor.

 

Naar zonnen 2.

Terug naar bemanning index.

 

[Home] [Indeling site] [Welkom aan boord] [QH-1  '46-'48 index] [R81 1948-1955 index] [R81 1958-1968 index] [Bemanning index] [Algemeen na 1958 (1)] [Cafetaria] [Verblijven] [Vliegdek] [Passagieren] [Slaapverblijven] [Sport] [Zonnen vliegdek] [Opleidingen index] [Vliegdienst index] [Reizen & havens index] [Gebeurtenissen] [Gastenboek]