BuiltWithNOF

 

 

Reunie 1984.

 

(foto 2273) Reunie Hr.Ms. Karel Doorman op 19 mei 1984 in het Nationaal Militair Luchtvaart Museum op het Kamp van Zeist. Muzikale ontvangst van de reunisten door de Marinierskapel.
Foto ontvangen van Herman ter Stege.

(foto 6921) Na de muzikale begroeting van de reunisten is het voor de Marinierskapel ook tijd voor koffie of een verfrissing.
Foto ontvangen van Jan Toorenaar via Jaap de Moor.

(foto 2274) Eenmaal binnen is het tijd voor een kop koffie of een drankje.
Foto ontvangen van Herman ter Stege.

De navolgende foto’s werden ontvangen van Jan Toorenaar via Jaap de Moor, tenzij anders aangegeven.

(foto 6915) Daarna een welkomst woord door de gastheer van die dag, de directeur van het Nationaal Militair Luchtvaart Museum en oud hoofd verkeersleiding Eindhoven, Jan Boon. Kennelijk ontbrak destijds een geluidsinstallatie in het museum en dus werd een megafoon gebruikt.

 

(foto 6909) Verzameling reunisten in het museum, kennelijk in afwachting van het aanbieden van een schilderij, wat rechts op de foto nog juist is te zien.

(foto 6910) Nogmaals de verzamelde reunisten rond het schilderij, in het midden van de foto, welke door de schilder Rob Wessels reeds was aangeboden aan de vomld sbn Alderwerelt van Rosenburgh.

(docu 0180) Krantenartikel uit De Telegraaf mbt het overhandigen van het schilderij van Hr.Ms. Karel Doorman, door de schilder Rob Hessels, aan de VOMLD de SBN P.M. van Alderwerelt van Rosenburgh.
Een poster van dit schilderij was later verkrijgbaar op de reunie in 1990.
Ontvangen van Herman ter Stege.

(foto 6913) Hierna was het tijd om te poseren bij het schilderij, wat na de onthulling en overhandiging was blijven staan. Rechts naast het schilderij Jan Toorenaar.

(foto 6918) Rechts van het schilderij Willem de Kluizenaar.

(foto 6914) Groepje reunisten, onder wie Pim Boerop en Willem de Kluizenaar, voor het schilderij.

(foto 6916) Overzicht van de trap naast het cockpitdeel van de Neptune 218.

(foto 6916a) Detail van vorige foto met links, onder het wapenschild van vsq 320,  de sbn Alderwerelt van Rosenburgh , boven aan de trap staat Jan Boon de gastheer van deze dag. Zo te zien was er kennlijk wel een geluidsinstallatie gezien de microfoon op de lessenaar, maar mogelijk defect.

(foto 6911) Even een moment om bij te komen met een bekertje koffie. Van links naar rechts Ferry Gonggrijp, Koos van de Vegte en geheel rechts Itzig Heyne.

(foto 6917) Een uitbundige begroeting door Willem de Kluizenaar van een van zijn squadronleden. Geheel rechts Koos van de Vegte.

(foto 6923) Willem de de Kluizenaar en Pim Boerop voor een schilderij van een ditch in zee.

(foto 6912) Ook buiten werden opnamen gemaakt, hier van links naar rechts Han Wingender, Kees v.d. Aardweg en Jerry Markx.

(foto 6924) Op deze foto van links naar rechts: onbekend, Itzig Heyne, Jerry Markx, Frans Kop, verder onbekend.

(foto 6936) Het toegangsbewijs voor Jan Toorenaar.

(foto 6922) De fotograaf druk in de weer om zoveel mogelijk reunisten op groepsfoto’s te vast te leggen.

(foto 6922a) Detail uit vorige foto, mogelijk herkennen oud reunisten zich nu.

 

(foot 6908) Een van de verschillende groepsfoto’s van oud opvarenden van Hr.Ms. Karel Doorman. Geheel rechts zittend de schilder en reunist Rob Hessels. Zie voor namen de volgende deelvergrotingen.

(foto 1501a) Deel 1 van deze groepsfoto tijdens de reunie van 1984. Voor de aanvullende info mbt de nummers zie foto 1501b. Zittend 2e van links de gastheer die dag Jan Boon, de directeur van het MLM.
Vanaf de foto gekocht door de webmaster.

(foto 1501b) Deel 2 van de groepsfoto: 1. mach. remkabels Frans Schulz; 2. mach. katapult Henk van het Goor; 3. mach. remkabels Kreyte; 4. Baltus (Bas) Klip; 5. mach. Gerard Schouten; 6. kpl.elmnt Steven Visser (webmaster); 7. elmnt Fred Bijl; 8. sgt.mach. Lenderink; 9.mach.koelmnt. Vissers; 10. mach. Gerards; 11. mach. Peter van Rhijn; 12. mach. duiker Hems Assink; 13. kpl.mach. ABCD centr. Ed van Soest; 14. mach. Dick Post; 15. mach. Hans van Es; 16. mach. Bert Bannink.
Vanaf de foto gekocht door de webmaster.

(foto 1501c) Deel 3 van de groepsfoto. Voor nummering zie foto 1501b.
Vanaf de foto gekocht door de webmaster.

(foto 1501d) Deel 4 van de groepsfoto. Zittend 2e van rechts de oud collega en schilder Rob Hessels. (zie ook foto’s aanbieden van schilderij)
Vanaf de foto gekocht door de webmaster.

Wie herkent oud collega’s of zich zelf, wie heeft meer foto’s en/of bijzonderheden cq anekdotes van deze dag. Gaarne een mail naar webmaster.
 
info(at)kareldoormanr81.nl

 

Naar reunie 2

Terug naar bemanning index.

 

 

[Home] [Indeling site] [Welkom aan boord] [QH-1 '46-'48 index] [R81 '48-'55 index] [R81 '58-'68 index] [Bemanning index] [Algemeen na 1958 (1)] [Het cafetaria 2H20] [In verblijven (1)] [In verblijven (6)] [Op vliegdek (1)] [Op vliegdek (6)] [Passagieren] [Slaapverblijven F en G dek] [Reunie Karel Doorman (1)] [Dekhockey] [Zonnen vliegdek] [Anekdotes index] [Opleidingen index] [Vliegdienst index] [Reizen & havens index] [Gebeurtenissen] [Gastenboek] [Contact]