BuiltWithNOF

 

 

 

(foto 1057) De Sikorsky 135 komt terug van een missie en gaat weer oplanden aan boord van de Doorman.
Foto webmaster.

(foto 0302) Hier een Sikorsky S-58 helikopter als onderzeebootbestrijder, samen met de twee andere onderzeebootbestrijders, een onderzeebootjager en de Grumman Tracker vliegtuigen.
Foto ontvangen van Nico Schaafstra en Paul Schulinck.

(foto 2080) Een helicopter verlaat het vliegdek van de Doorman, op de achtergrond staan nog twee heli’s warm te draaien, terwijl de middelste nog gestart moet worden. In de mast is geen vlag voor ‘helikopterrol’ waar te nemen.
Foto ontvangen van Piet Admiraal.

(foto 2817) Een Sikorsky helikopter nadert het vliegdek van de Doorman of hij hangt nog in de ‘plane-guard’ positie. Deze heli werd aangeduid als ‘Pedro’. Foto gemaakt vanaf het halfdek. Geheel rechts zie we nog een stukje van de ‘man-over-boord-boei’
Foto ontvangen van Wim van der Meer.

(foto 2821) Een Sikorsky helikopter gaat oplanden op het achterdek van de Doorman, gezien vanuit het eiland.
Foto ontvangen van Wim van der Meer.

(foto 3316) Het oplanden van een Sikorsky helikopter aan boord van de Doorman op aanwijzing van een marshaller door middel van een rode en groene vlag als ‘bats’.

(foto 4857) Twee Sikorsky S-58 helikopters komen oplanden aan boord van de Doorman. Links zien we een marshaller die aanwijzingen geeft en ook een blokkenpaai staat al gereed.
Foto ontvangen van Jan van Bavel.

(foto 0037) Een Sikorsky helikopter vliegt aan bakboord van de Doorman, terwijl bemanningsleden de hoofdlijn voor het overgeven van lichte lasten op spanning houden.
Foto ontvangen van Fred Storm.

(foto 2158) Een Sikorsky S-58 is opgestegen vanaf het vliegdek van de Doorman, vermoedelijk in de haven van Santa Cruz op het eiland Tenerife.
Foto ontvangen van Theo Versteeg.

(foto 2159) Demonstratie redden drenkeling door Sikorsky S-58 bij de aanlegsteiger in Den Helder tijdens ouderdag aan boord van de Doorman.
Foto ontvangen van Theo Versteeg.

(foto 3933) Een demonstratie vlucht door enkele Sikorsky S-58 helikopters aan boord van de Doorman.
Foto ontvangen van Ger Burgers.

(foto 5965) Zes Sikorsky S-58 helicopters in formatie naast de Doorman. Op de achtergrond het weerschip Cirius.
Foto ontvangen van Jaap de Moor.

(foto 6024) Een bijzondere, ozgenaamde ‘Reversed” landing van een Sikorsky S-58 helicopter aan boord van de Doorman. Vanaf het achterschip wordt er olie overgegeven aan een achter de Doorman varende onderzeebootjager. De Doorman en de jager moeten daarbij op koers blijven. De wind staat echter vanaf het achterdek over het vliegdek. Normaal bij het opladen zorgt men ervoor dat de wind vanaf de boeg over het vliegdek waait. De heli moet nu achtgeruit vliegend met de Doorman meegaan zodat er toch tegen de wind in geland kan worden. Bij de rode pijl links staat de ‘marchaller’ en de rode pijl rechts wijst op de gelke spot waarop bij de landing het linker wiel de heli moet komen.
Foto ontvangen van de helicopter-vlieger Hans Lamers.

(foto 6462) Een Sikorsky S-58 komt oplanden aan boord van de Doorman een van de marshals geeft aanwijzingen aan de vlieger bij het landen.
Foto ontvangen van Hubert Lahey.

(foto 7061)

(foto 7103) De Sikorsky 137 komt hier oplanden. De marshaller heeft ook geavanceerde 'wapper'-bats. Deze waren dus niet alleen beschikbaar voor de LSO (landing signal officer). Links zijn de leuningen zichtbaar van de houten trap van het SB acter bordes naar het vliegdek.
Foto ontvangen van Rein Adriaensen.

 

 

Naar algemeen 2

 

 

[Home] [Indeling site] [Welkom aan boord] [QH-1 '46-'48 index] [R81 '48-'55 index] [R81 '58-'68 index] [Bemanning index] [Anekdotes index] [Opleidingen index] [Vliegdienst index] [Algemeen index] [Vliegrol aan boord] [S2A Tracker index] [Avenger] [Sea Otter] [Sea Hawk] [Firefly] [Seafury] [Sikorsky] [Wereldreis 1960 index] [Smaldeel reizen  index] [Havens index] [Gebeurtenissen] [Gastenboek index] [Contact] [Links] [Untitled729]