BuiltWithNOF

 

 

 

(foto 7322) Schema van de antennes onder de Sikorsky S-58.

 

(foto 3944) Gezien de plaats aan dek en aanwezigheid van dekpersoneel, waaronder de VDO, kwamen hier de helikopters weer oplanden. De voorste, de 135, is reeds voorzien van wielblokken en wordt achter al vastgemaakt aan het vliegdek.
Foto ontvangen van Ton van Roessel.

(foto 4260a) Detail van de brandwacht .

(foto 7138)

 

(foto 0306) Een Sikorsky S-58 helikopter geparkeerd en vastgemaakt aan dek met de spankettingen ter hoogte van de katapultbaan. Hier zien we dat de wielblokken alleen naar binnen weggetrokken kunnen worden omdat de ‘ballondeksels’ aan de buitenkant op wielen in de weg zitten. Opname in de haven van Santa Cruz, waarbij door Hr.Ms. Karel Doorman de geus werd gevoerd, zoals gebruikelijk in een buitenlandse haven. Voor de Doorman ligt Hr.Ms. Poolster afgemeerd.
Foto ontvangen van Rob Becker.

(foto 7609)

(foto 1671) Een Sikorsky S-58 staat vast gemaakt aan dek. Op de voorgrond een vliegtuigmaker van het squadron en bij de heli staan kennelijk reeds bemanningsleden in oranje overall. Vermoedelijk gaat deze heli straks de lucht in.
Foto ontvangen van Peter de Haan.

(foto 4858) De voorste heli staat al bijna op het vliegdek.
Foto ontvangen van Jan van Bavel.

(foto 4856) De eerste heli is reeds aan dek en de blokkenpaaien gaan de wielen borgen dmv een wielblok. Links geeft de marshaller nu zijn aanwijzingen aan de tweede heli.
Foto ontvangen van Jan van Bavel.

(foto 6463) Twee Sikorsky S-58 helikopters staan geparkeerd op het achter vliegdek van de Doorman.
Foto ontvangen van Hubert Lahey.

(foto 6779) Voor op het vliegdek staat een Sikorsky S-58, kennelijk gereed om gestart te worden. We zien aan de stoom uit de katapultbaan dat er vliegtuigen gelanceerd gaan worden. De heli is mogelijk de aanstaande ‘plane-guard’.
Foto ontvangen van Wim Lichtenauer.

(foto 7112) Mogelijk het oplanden van de formatie van de vijf Sikorsky’s, waarvan we hier de achterste drie zien.
Foto ontvangen van Rein Adriaensen.

(foto 7533)

(foto 7610)

(foto 7608)

 

Naar Sikorsky  134.

of

Terug naar  Sikorsky index.

 

 

[Home] [Indeling site] [Welkom aan boord] [QH-1 '46-'48 index] [R81 '48-'55 index] [R81 '58-'68 index] [Bemanning index] [Anekdotes index] [Opleidingen index] [Vliegdienst index] [Algemeen index] [Vliegrol aan boord] [S2A Tracker index] [Avenger] [Sea Otter] [Sea Hawk] [Firefly] [Seafury] [Sikorsky] [Wereldreis 1960 index] [Smaldeel reizen  index] [Havens index] [Gebeurtenissen] [Gastenboek index] [Contact] [Links] [Untitled729]