BuiltWithNOF

 

 

(foto 0552) Het opleidingschip Van Kinsbergen in het water van de Dijksgracht. Op de voorgrond twee kleine sleepbootjes Y8012 en Y8021.
Foto webmaster.

(foto 0552a) Detail uit vorige foto, achter de Van Kinsbergen is zichtbaar het wachtschip De Buffel, ook afgemeerd in de Dijksgracht.
Foto webmaster.

(foto 4663) Opname van het wachtschip ‘Buffel’, hier nog afgemeerd in het bassin van het tokm terrein. Op de achtergrond de radio-radar school en het praktijkschip Van Kinsbergen voor de opleidingen. Voordat het bassis werd volgespoten met zand voor de uitbreiding van de tokm is de ‘Buffel’ en de “Van Kinsbergen” verhaald naar de Dijksgracht.

(foto 7760)

 

(foto 0553) Het opleidingschip Van Kinsbergen gezien vanaf het TOKM terrein.
Foto webmaster.

(foto 0594) De Van Kinsbergen in kleur en voor de valreep de elektromonteur Siebe van der Zee.
Foto webmaster.

(foto 1547) Ontvangen van Aad v.d. Meulen.

(foto 0549) Les elektromotoren van de sgtelmnt in het schoolgebouw. Op deze foto van links naar rechts achter: Piet Rijks, Flip Kees en ?, , vooraan Johan Bierau, de webmaster en sgt-instructeur Piet Bloksma. De andere namen weet ik helaas niet meer. Mocht u iemand of uzelf herkennen laat mij dat dan even weten bij mail.

(foto 0550) Ook op de TOKM weer roeien op het binnen-IJ. Op deze foto o.a. beginnend rechts onder Rene van Zijverden, Henk van Boeijen, de webmaster (met sigaret), Henk Mostert, Henny Bos en Piet Rijks (achter de webmaster). Geheel links vooraan Frans Duizer en nog zichtbaar voor de kwartiermeester Siebe van der Zee. Herkent u iemand of uzelf laat dan wat horen via de mail.

(foto 5481) Nogmaals een opname van het roeien in het binnen IJ te Amsterdam. Aan BB zijde van de sloep, op de foto van voor naar achter: de kwartiermeester en dan Piet Kees, Piet Rijks, Henny Bos, Henk Mostert, Steven Visser, Henk van Boeijen, Rene van Zijverden en staand Jan Wajer. Aan SB zijde op de foto van achter naar voor: Frans Duizer, ?, ?, Johan Bierau, Karel van Reijn en Siebe van der Zee.
Foto ontvangen van Jan Wajer.

(foto 0551) De slaapzaal in het grote gebouw aan de Kattenburgerstraat. Op deze foto van links naar rechts Karel van Reijn, Piet Kees, Siebe van der Zee en van de overige twee weet ik geen naam meer.
Foto webmaster.

(foto 5482) Even pauze en genieten van de zon langs de Dijkgracht te Amsterdam. Van  geheel links naar rechts: Piet Kees, Steven Visser, Sjoerd Dijkstra, Johan Bierau en Jan Wajer. Links vooraan liggend onbekent.
Foto ontvangen van Jan Wajer.

(foto 3083) Klassenfoto van EM 100 aan de TOKM te Amsterdam. Links naast het wapenschild vlgmelmnt Voogd, rechts van het wapen elmnt Paul Reuters, middelste rij 2e van links elmnt Huub Lahey en 4e van links elmnt Hans Kuipers. De met name genoemde personen hebben dienst gedaan aan boord van Hr.Ms. Karel Doorman.
Foto ontvangen van Paul Reuters.

Aanvulling door Hans Kuipers:
1e van links midden is Harry Breedveld, 1e van links bovenaan is Van Veen, 2e van links is Voogd en 3e van links is Van der Zee. De sgt is Piet van der Neut.

(foto 3173) Opleidingsklas voor sgt-mach. Foto ontvangen van Rudy Doedens.

(foto 3746) Klas en foto van Ton van Diepen.

(foto 5435) Klassenlijst BER/14 van de kpl’s opleiding 1964/65. Zie ook foto hieronder.
Ontvangen van Jan Wajer.

(foto 5433) Klassenfoto kpl’s opleiding BER/14 in 1964-65 aan de TOKM.
Foto ontvangen van Jan Wajer.

Nr. 1 Schussler; nr. 2 Johan Bierau; nr. 3 Van Hintum; nr. 4 Piet Kees;; nr. 5 Du Chatinier; nr. 6 Frans Duizer; nr. 7 Wollersheim; nr. 8 De Boer; nr. 9 Jan Wajer; nr. 10 Schreyer; nr. 11 Henk Mostert en nr. 12 Zengerink.

 
(foto 7380) Van Kinsbergen als opleidingschip in het nieuwe bassin, rechts boven de klaslokalen waarvan uiterst recht de elmnt opleidingen.

 

Naar TOKM 3.

 

 

[Home] [A Indeling site] [Welkom aan boord] [QH-1 '46-'48 index] [R81 '48-'55 index] [R81 '58-'68 index] [Bemanning index] [Anekdotes index] [Opleidingen index] [MOKH (1)] [TOKM (1)] [Brandweer opleiding 1.] [Reunie PAM 2016] [Vliegdienst index] [Wereldreis 1960 index] [Smaldeel reizen  index] [Havens index] [Gebeurtenissen] [Gastenboek index] [Contact] [Links] [Untitled729]