BuiltWithNOF

 

 

Op deze pagina enkele opnamen van de Sikorsky S-55 helikopter. De Marine Luchtvaart Dienst had op een gegeven moment, na de S-51 “Jezebel”, drie helikopters van het type S-55 welke waren genaamd “Cleopatra”, “Salome” en “Delilah”. Ook deze helikopters werden ingezet als “Plane-guard” aan boord van Hr.Ms. Karel Doorman.

(foto 0506) De Sikorsky S-55 helikopter “Delilah” met registratienummer 8-4 boven het vliegdek van Hr.Ms. Karel Doorman. Deze helikopter ging  voor de hernummering verloren.
Foto ontvangen van Gerard Haas.

(foto 0507) Hier de Sikorsky S-55 helikopter met registratienummer 8-2 (later 076), genaamd “Salome” in aktie bij een redding (oefening?).
Foto ontvangen van Gerard Haas.

(foto 0509) De helikopter “Salome” 8-2 (later 076) wederom in aktie boven een meer, waarbij een “drenkeling” wordt opgehesen.
Foto onvangen van Gerard Haas.

(foto 0510) Hier een Sikorsky S-55 helikopter in aktie boven zee.
Foto onvangen van Gerard Haas.

(foto 0508) Hier wordt een “drenkeling” opgevangen door twee ziekenverplegers (kapjes met een rood kruis), die vanuit “Salome” 8-2 (076) aan dek komt van Hr.Ms. Karel Doorman.
Foto ontvangen van Gerard Haas.

(foto 1514) Mariniers gaan aan boord van de Sikorsky ‘Cleopatra’ 8-3 (077) op het vliegdek van de Doorman om even later afgezet te worden op de kust van Afrika bij Agadir.
Foto ontvangen van Aad van der Meulen.

(foto 2285) Heli 8-2 (076) “Salome” komt oplanden op aanwijzing van de VDO (vliegdek-officier).
Foto ontvangen van Fred van Tuijl en Henk v.d. Haar.

(foto 2739) De Sikorsky S-55 helikopter ‘Salome’ aan dek van Hr.Ms. Karel Doorman.
Foto ontvangen van Pieter Marcus.

(foto 2740) Hier poseert marinier Pieter Marcus aan boord van Hr.Ms. Karel Doorman voor de heli ‘Salome’.
Foto ontvangen van Pieter Marcus.

(foto 2741) Hier staat ‘Salome’ gereed om gestart te worden. De blokkenpaaien zitten naast de wielen, gereed om de blokken van de wielen weg te nemen. Op de achtergrond enkele Grumman Avengers, die waarschijnlijk ook gaan starten.
Foto ontvangen van Pieter Marcus.

(foto 6823) Een Sikorsky S-55 wordt met de voorlift naar het vliegdek opgevoerd. We zien dat dit type schuin op de lift werd geplaatst. De staart rotor van dit type kon niet worden omgeklapt naast de romp.
Foto ontvangen van Peter Schoenmakers.

(foto 6825) Demonstratie door een Sikorsky S-55 helikopter van een reddingsoperatie. Op de kade veel publiek.
Foto ontvangen van Peter Schoenmakers.

 

Naar Sikorsky S-55 2.

 

 

[Home] [Indeling site] [Welkom aan boord] [QH-1 '46-'48 index] [R81 '48-'55 index] [R81 '58-'68 index] [Bemanning index] [Anekdotes index] [Opleidingen index] [Vliegdienst index] [Algemeen index] [Vliegrol aan boord] [S2A Tracker index] [Avenger] [Sea Otter] [Sea Hawk] [Firefly] [Seafury] [Sikorsky] [Reizen & havens index] [Gebeurtenissen] [Gastenboek] [Contact]