BuiltWithNOF

 

 

Op deze pagina een aantal foto’s van een reddings demonstratie op het strand. Mogelijk dat iemand ook gewoon wordt overgebracht vanaf het strand naar een voor kust liggende mijnenveger.

Alle onderstaande foto’s ontvangen van Rein Adriaensen.

(foto 7107) De Sikorsky S-58 helikopter 134 komt aan boven het strand. Er is een grote belangstelling voor deze demonstratie.

(foto 7108) Op het strand is alles in gereedheid gebracht om de daar liggende persoon te gaan ophijsen.

(foto 7105) Hier is de helkopter net begonnen met het ophijsen van een persoon vanaf het strand.

(foto 7109) Zodra de persoon hoog genoeg is opgehesen verheft de helikopter zich weer en gaat richting mijnenveger Hr.Ms. Elst.

 

(foto 7106) De vlucht vanaf het strand naar de mijnenverger blijft de opgehesen persoon onder de heli hangen om even later afgezet te worden op de mijnenveger.

(foto 7133) Foto van de mijnenveger M829 Hr.Ms. Elst, een mijnenveger van de Dokkum-klasse.
Deze foto vanaf internet overgenomen.

Wie weet wanneer deze demo heeft plaats gevonden en op welk deel van de Nederlandse kust. Bij welke gelegenheid vond deze demonstratie plaats.

 

Terug naar index Sikorsky.

 

 

[Home] [Indeling site] [Welkom aan boord] [QH-1 '46-'48 index] [R81 '48-'55 index] [R81 '58-'68 index] [Bemanning index] [Anekdotes index] [Opleidingen index] [Vliegdienst index] [Algemeen index] [Vliegrol aan boord] [S2A Tracker index] [Avenger] [Sea Otter] [Sea Hawk] [Firefly] [Seafury] [Sikorsky] [Reizen & havens index] [Gebeurtenissen] [Gastenboek index] [Contact] [Links] [Untitled729]